Подари си картина – дари бъдеще на талантливо дете!

Шест от дванадесетте картини от “Микеланджело и Аз” – първата самостоятелна изложба на Галин Ковачев, участник в целогодишната менторска програма “Скритите таланти на България”, вече са при своите собственици, които дариха шанс за професионална реализация и по-светло бъдеще на даровит младеж в неравностойно положение.

Галин е млад художник, лишен от родителска грижа, който мечтае да учи 3D анимация и дизайн в чужбина и един ден да работи за световни компании в бранша. Изложбата “Микеланджело и Аз”, която е плод на шест-месечен труд на младежа и неговия преподавател Юлиян Месса, пожъна изключителен успех и е първото стъпало към успешна кариера в сферата на изкуството. Картините са един модерен и мистичен прочит на произведения на Микеланджело и съдържат скрити послания и дълбоки емоции на 17-годишния творец.

Екипът на НПО “Операция Плюшено Мече” работи цяла учебна година с Галин, като благодарение на нашите спонсори и дарители му беше предоставен достъп до: курс по 3D анимация и дизайн, ежеседмични уроци по рисуване, посещения на семинари за личностно развитие, емоционална интелигентност и други събития, профилирана литература и професионални материали по рисуване, както и лаптоп и пад за рисуване, а също и възможност за работа с ментор. Участието на Галин в първата година от програмата завърши с откриването и на неговата първа изложба и ние много се гордеем с този негов и наш покорен връх!

2, 500 лева от събраните дарения от каритините ще бъдат предадени с приемо-предавателен протокол на този участник в “Скритите таланти на България” за лични разходи, а останалата част от сумата ще бъде използвана за частните уроци и подготовката на художника за кандидатстването му в чужбина в периода октомври 2018 г. – май 2019 г.

Станете горд собственик на една от картините или принтове от изложбата “Микеланджело и Аз” и подарете шанс за професионална реализация на младеж в неравностойно положение – това е най-прекрасният подарък, който някога ще направите – шанс за едно по-добро и достойно бъдеще! Пишете ни на info@plushenomeche.org