“Скритите таланти на България” на семинар за личностно развитие

Двама талантливи младежи, част от новата целогодишна менторска програма “Скритите таланти на България” посетиха и успешно преминаха четиридневен тинейджърски семинар за личностно развитие към фондация “Същност”. Организаторите на събитието осигуриха безвъзмездно участие на нашите творци и в рамките на тази полуседмична програма учиха младежите на важни теми като: борба със страховете и неуспехите в живота, пътят към успеха и реализираната мечта, смисълът да бъдеш себе си и много други важни теми.

Ето и малко за самият семинар:

” Семинарът “Към същността” за тийнейджъри подкрепя младите хора в периода от живота, когато често си задават въпросите „Кой съм Аз?”, “Какво мислят другите за мен?”, “Какво искам?”, “Ще се справя ли?”, “Ще постигна ли мечтите си?” и много, много други въпроси.

Той е изграден върху основните идеи на семинарите “Същност”, но предадени чрез методи и преживявания, които отразяват и отговарят на нуждите и предизвикателствата на динамичния свят на младия човек.
Семинарът “Към същността” за тийнейджъри не дава готови решения, а съпътства младежите в пътуването им към себе си и другите и в избора им:

Да преодоляват с повече увереност страховете и несигурността;
Да превръщат по-лесно неуспехите в ценен опит;
Да опознават себе си и градят пълноценни взаимоотношения с другите;
Да поемат отговорност за живота си и повярват в своя потенциал да сбъдват мечти си;
Да БЪДАТ себе си и… да се наслаждават на това!”
(Източник: http://essence-foundation.bg/index.php/seminars/seminari-sushtnost/teen)

Специални благодарности на Наталия Николова, неиния екип и всички фасилитатори на събитието.