TSD Group се присъединява към “Златният кръг“

През зимата на 2020 ние от „Операция: Плюшено Мече“, притиснати от пандемията и несигурността, която я съпътства, стартирахме „Златният кръг“ с надеждата да спасим екипа си от изчезване.

 

„Златният кръг“ е общност от компании-професионалисти, които знаят важността на екипа, който стои зад всяка кауза и успеха й и са готови да подкрепят този екип, за да продължи да съществува доброто, което той твори.

 

Всяка компания от „Златният кръг“ дарява за административните разходи на екипа ни, за да продължим да съществуваме като екип и организация и да се борим за бъдещето на талантливите деца в неравностойно положение, с които работим целогодишно.

 

Срещаме ви със TSD Group – един от тазгодишните герои от  „Златният кръг“ на корпоративните ни дарители. Имахме удоволствието да поговорим с Таня Гачевска, Lead Graphic Designer в TSD Group.

 

Освен че ръководи Branding & Design отдела на TSD, Таня Гачевска се занимава активно с КСО инициативите на компанията. На база своя опит в тази област, в следващото интервю тя споделя любопитна информация относно мисията, на която екипът на TSD е отдаден, и фокуса на тяхната социална ангажираност.

 

Q: Разкажете ни малко за Вашата дейност, екип и ценности?

Таня: Историята на TSD започва през 2007 година когато нейният основател Герман Гачевски се завръща в родния си град Троян от Щатите, където е завършил висше образование по „Компютърни науки“ и придобил професионален опит като програмист в голяма финансова компания в Далас.

 

Днес, 15 години по-късно, TSD е група от ИТ компании, базирани и опериращи от Троян, с офиси в София и Пловдив, специализирани в предоставянето на ИТ аутсорсинг услуги и софтуерни продукти на широк кръг от чуждестранни клиенти в различни бизнес индустрии.

 

Към момента екипът на TSD се състои от 80 специалиста, отдадени на мисията и ценностите на компанията – да бъдат максимално близо до нашите клиенти, допринасяйки за техния успех, както и да бъдат социално отговорни и ангажирани, помагайки на общността, от която всички ние сме част.

 

Q: Какво е най-важното за Вас във Вашата работа?

Таня: Да продължаваме да растем и да се развиваме динамично и органично както до сега, като оставаме верни на ценностите си и следваме своята мисия, които рефлектират ценностите и на нашите служители.

 

Q : Сподели ни най-ценния урок, който сте научили през годините?

Таня: Може би най-ценното, в което сме се убедили през годините е, че човешките ресурси са най-важният актив, в който трябва да инвестираме, за да продължаваме заедно да постигаме целите на компанията.

 

От значение е и членовете на екипа да споделят общи възгледи и ценности, за да могат ефективно да изпълняват мисията на бранда, да постигат значими резултати и да бъдат удовлетворени от тях.

 

Q: Каква е Вашата корпоративна социална отговорност?

Таня: КСО политиката, която развиваме и надграждаме през годините, за нас е начин да дадем своя принос за подобряване на обществото и средата, от които сме част. Корпоративната ни социална отговорност е насочена главно към дарителски и доброволчески каузи на местно ниво, в региона на Троян.

 

Също така, вече 4 години имаме успешна програма за дарителство от работното място, чрез която служителите ни допринасят ежемесечно към избрана от тях социална кауза. Важна част от КСО политиката на TSD е подкрепата към развитието на спорта в Троян – активно подпомагаме спортове като баскетбол, футбол, тенис, ски ориентиране, планинско бягане.

 

Q: Кое е най-интересното и забавно благотворително събитие, което сте организирали или в което сте участвали?

Таня: Всички каузи са били специални за нас, но в момента две инициативи изникват в съзнанието ми. Като най-забавно може би се откроява партито, което организирахме за децата и младежите в дневния център за деца със специални потребности в Троян, по повод Деня на детето миналата година. С колегите няма да забравим как лицата на тези деца грееха от радост. Беше истински празник и това направи и нас щастливи.

 

Като най-интересна бих определила коледната благотворителна инициатива, която проведохме в TSD преди две години. По-особеното беше, че тя се осъществи чрез модула Аукцион на нашата платформа Hydrogen, където всички колеги имаха възможността да продават и закупуват различни артикули. Със събраната сума от организирания аукцион успяхме да подкрепим три каузи.

 

Q: Как избирате коя кауза да подкрепите?

Таня: Винаги разглеждаме и обсъждаме възможностите освен с колегите, ангажирани в КСО програмата на компанията, и с по-широка група от представители на няколко други вътрешни отдела. Стараем се да сме фокусирани в дарителските и доброволческите си инициативи, да допринасяме повече на местно ниво, да подкрепяме каузи, които са в унисон с нашите виждания, мисия и ценности и съответно с тези на служителите ни.

 

Хората в нужда, които са близо до нас, винаги имат предимство и се опитваме да помагаме с каквото можем, но в същото време подкрепяме и национални каузи. Инициативите, насочени към децата на България, определено са нещо, което ни е по сърце и държим да даваме своя принос там.

 

Q: Защо избрахте да застанете зад „Операция: Плюшено Мече“ и Менторската програма „Скритите таланти на България“?

Таня: От известно време следим дейността на вашето сдружение и това, което ни впечатли, е организацията на високо ниво и вашата последователност в активностите, фокусирани върху нуждаещите се. Избрахме да станем партньори на „Операция: Плюшено Мече“, тъй като комуникацията с вашия екип ни показа, че сте сърцати и коректни, наистина ви е грижа и правите всичко единствено в името на каузата.

 

Освен това, ние в TSD сме фокусирани да помагаме там, където има най-голяма необходимост, където каузата истински ни докосва и където резултатите от тази помощ са видими. И особено когато става въпрос за деца в нужда, няма как да не откликнем, за нас това е повече от значима кауза.

 

Q: Какви са мечтите Ви за 2022 година?

Таня: От бизнес гледна точка, сред целите, които си поставяме, са да продължим да бъдем доверен партньор на своите клиенти от цял свят, доставяйки им висококачествени услуги и продукти и персонализирано обслужване. Друга важна цел за екипа ни е нашата BPM софтуерна платформа Hydrogen да се наложи на пазара и да печели все повече ползватели.

 

А от КСО гледна точка, планираме за следващата година да заделим повече средства за подкрепа на нуждаещи се хора при внезапно възникнали събития (като например наводненията в Община Карлово, пострадали хора от войната в Украйна и други), които не са бюджетирани, но бихме искали да имаме възможността да бъдем от помощ и в такива случаи.

 

Скъпи приятели от TSD Group, благодарим Ви, че повярвахте в нашата кауза, нашия екип и талантливите деца, с които работим! Благодарим Ви за гласуваното доверие и подадената ръка! Благодарение на Вас, ние ще продължим да съществуваме и да се борим за един по-добър живот за тези деца още една година! Благодаря Ви, че станахте наши герои!

 

Ако и Вие сте компания-професионалист и искате да станете част от „Златният кръг“, ни пишете на info@plushenomeche.org.