Екипът на Proxiad Bulgaria ни подава ръка!

През зимата на 2020 ние от „Операция: Плюшено Мече“, притиснати от пандемията и несигурността, която я съпътства, стартирахме „Златният кръг“ с надеждата да спасим екипа си от изчезване. „Златният кръг“ е общност от 13 компании-професионалисти, които знаят важността на екипа, който стои зад всяка кауза и успеха й и са готови да подкрепят този екип, за да продължи да съществува доброто, което той твори. Всяка компания от „Златният кръг“ дарява конкретна сума за административните разходи на екипа ни, за да продължим да се борим за бъдещето на талантливите деца в неравностойно положение, с които работим целогодишно.

 

Днес ще Ви представим една от компаниите-професионалисти, която се присъедини към „Златният кръг“ – Proxiad Bulgaria . Те станаха наши герои, като спасиха екипа ни и целогодишната ни дейност от изчезване! Имаме удоволствието да интервюираме Елена и Ивана от HR отдела на прекрасния екип на Proxiad Bulgaria. 

 

Q: Разкажете ни малко за Вашата дейност, екип и ценности?

Елена: Proxiad Bulgaria е компания, която предоставя IT решения на своите клиенти. В екипа ни имаме изключителни професионалисти с отношение към работата си, ориентирани към изпипването и на най-малкия детайл. Гордеем се, че имаме колеги, които са с нас повече от 10 години, стартирали са развитието си в организацията и са израснали до мениджърски позиции.    

 

Ивана: Разбира се, наличието на такива качествени хора не е случайно. Фирмените ценности са изключително важни, за да могат служителите, независимо от екипа, в който се намират, да мислят и действат в една посока, да се чувстват добре и да се развиват. Те ни помагат и с намирането на нови таланти. Ценностите на Proxiad са ориентирани предимно към хората, тъй като те са ключови за постигането на цялостния успех на компанията– Diversity, Respect, Nurture и Proximity. Използваме и същите насоки в отношенията си с клиентите, което допринася за устойчивите и дългосрочни партньорства с тях.

 

Caption: Пролетен Team Building 2019

 

 

 

Q: Какво е най-важното за Вас във Вашата работа?

Eлена: Най-важното за мен в работата ми е откритата комуникация и отношението, което успявам да покажа като част от ЧР екипа към всички колеги. В Proxiad се ориентираме към хората, да чуем мнението на всеки един от тях и да се подобряваме постоянно на база на обратната връзка, която получаваме.

 

Ивана: Като компания за нас е най-важно да предоставяме качествени услуги на нашите клиенти, както и постоянно да сме в крак с новите технологични тенденции. Като екип ЧР за нас е най-важно хората да се чувстват добре в Proxiad, да са мотивирани, да се развиват и да дават най-доброто от себе си за нашите клиенти.

 

 

 

Q: Споделете ни най-ценния урок, който сте научили през годините?

Ивана: Всеки човек има негови лични желания и нужди. Индивидуалният подход е ключов – дали за развиване на служителите или отношение към клиентите. Затова е важно да задаваме въпроси, да слушаме и да не генерализираме. Понякога компаниите правят нововъведения, разбира се с най-чисти намерения, които са чудесни „на хартия“, но не са това, от което хората истински имат нужда.

 

Q: С каква насока е Вашата корпоративна социална отговорност?

Елена: В Proxiad имаме изградена култура за активна подкрепа на социално отговорни каузи, като вярваме, че бизнесът трябва да помага на хората. Затова внимателно подбираме коя инициатива да подкрепим, като предварително се информираме как точно събраните средства или положеният от нас труд ще достигнат до нуждаещите се и дали ще бъдем наистина полезни. Изключително сме горди, че при нас освен с парично участие, колегите активно се включват в различни дейности и влагат своя личен принос и отдаденост към всяка една кауза.

 

Q: Кое е най-интересното и забавно благотворително събитие, което сте организирали или в което сте участвали?

Елена: През годините в компанията сме организирали множество събития, като голяма част от тях са били инициирани от служителите. Стремим се да подкрепим и да подпомогнем всяка кауза, която колегите вътрешно предлагат. Инициативите, които сме организирали са толкова много и разнообразни, че трудно мога да посоча само една. Едно от последните събития, които подкрепихме преди пандемията беше облагородяването на детска площадка в района на кв. Изток в София. За нас беше изключително приятно да съчетаем работата с разговори и много смях с колегите, като много от тях бяха дошли със семействата си.  

 

Caption: Summer Vibe парти

 

Q: Как избирате коя кауза да подкрепите?

Ивана: Изборът на кауза винаги е много труден. Всеки ден има безброй стойностни каузи, които заслужават подкрепа, но при наличието на ограничен ресурс, се водим от принципа за дългосрочно въздействие, ефективност, видими резултати и добавена стойност.

 

Caption: дарение към Фондация „За нашите деца“

 

Q: Защо избрахте да застанете зад „Операция: Плюшено Мече“ и Менторската програма „Скритите таланти на България“?

Елена: Заради смисъла, който се крие зад този слоган. Това, че успявате да подкрепите истински таланти, да им вдъхнете вяра и кураж и да им покажете, че човек трябва да вярва в себе си и че един ден мечтите се сбъдват!

Ивана„Операция: Плюшено Мече“ и Менторската програма „Скритите таланти на България“ напълно съвпада с гореизброените принципи за избор на кауза. Всеки младеж заслужава възможността да развие пълния си потенциал, а като държава, имаме огромна нужда от способни и талантливи граждани.

 

Q: Какви са мечтите ви за 2021 година?

Елена: Мечтая да се върнем към истинското нормално. Да пътувам, да се срещам с хора, без да спазвам дистанция от 2м, да мога да поздравя колегите си на живо за рождения им ден, за годишнина в компанията и да се съберем отново всички заедно. През август тази година офисът ни в София ще смени локацията си, в нова, модерна сграда и ще бъде повече от страхотно да се съберем с всички колеги и да отпразнуваме събитието подобаващо.

 

В Proxiad действително съумяхме да прехвърлим голяма част от тези инициативи онлайн, но все пак ми липсва и личния елемент. С нетърпение очаквам лятото, когато ще можем да се насладим на топло време и да излизаме повече навън. И не на последно място, когато ще се преместим  в новия ни офис, което ще отпразнуваме подобаващо.

 

Скъпи приятели от Proxiad Bulgaria, благодарим Ви, че повярвахте в нашата кауза, нашия екип и талантливите деца, с които работим! Благодарим Ви за гласуваното доверие и подадената ръка! Благодарение на Вас, ние ще продължим да съществуваме и да се борим за един по-добър живот за тези деца още една година! Благодаря Ви, че станахте наши герои!

Ако и Вие сте компания-професионалист и искате да станете част от „Златният кръг“, ни пишете на info@plushenomeche.org.