Konica Minolta – един от героите на „Операция: Плюшено Мече“

През зимата на 2020 ние от „Операция: Плюшено Мече“, притиснати от пандемията и несигурността, която я съпътства, стартирахме „Златният кръг“ с надеждата да спасим екипа си от изчезване.

 

„Златният кръг“ е общност от компании-професионалисти, които знаят важността на екипа, който стои зад всяка кауза и успеха й и са готови да подкрепят този екип, за да продължи да съществува доброто, което той твори.

 

Всяка компания от „Златният кръг“ дарява за административните разходи на екипа ни, за да продължим да съществуваме като екип и организация и да се борим за бъдещето на талантливите деца в неравностойно положение, с които работим целогодишно.

 

Срещаме ви с Елена Дречева-Владимирова – Изпълнителен Директор на Konica Minoltаедин от тазгодишните герои от  „Златният кръг“ на корпоративните ни дарители. 

 

Q: Разкажете ни малко за Вашата дейност, екип и ценности?

Елена: Нашата дейност е фокусирана върху създаването на добавена стойност за компаниите, с които работим в няколко направления:

 • Помагаме за дигиталната трансформация на компаниите чрез дигитализация на документи и процеси, автоматизиране на рутинни дейности в компаниите и освобождаване на време хората в тях да се занимават със смислени неща.
 • Осигуряваме възможност на служителите в компаниите, които са ни избрали за партньор да работят от всякъде, по всяко време и с необходимото ниво на сигурност.
 • Аутсорсваме и услугата печат за компаниите за да не е необходимо те да инвестират, а в същото време да имат винаги най-актуалната техника и всички дейности по осигуряването на качествен печат да са наша грижа
 • Интелигентно видеонаблюдение: за компании от различни индустрии /производство, ритейл, банки и финансови институции, логистика и др./, които целят оптимални проекти за видеонаблюдение, сигурна и безопасна работна среда, прецизна периметрова охрана, заедно с въвеждането на автоматизация и аналитични функции.

С нашите решения за интелигентно видеонаблюдение, компаниите разчитат на цялостен професионален подход – анализ, проектиране, инсталация /детайлни предварителни проучвания за изискванията на клиента с предложения за оптимизация на текущата му система и надграждане със смарт функционалности за автоматизация/.

Гарантираме изключителна издръжливост и надеждност на системите, най-високо ниво на киберсигурност, нисък общ разход /TCO/ в дългосрочен аспект, вградени аналитици за превенция и вземане на информирани решения, прозрачно изпълнение на проектите, гъвкави финансови условия и лесен бизнес модел /като услуга/, комуникация и интеграция с други системи в организацията.

 

 

Q: Какво е най-важното за Вас във Вашата работа?

Елена: Създаването на стойност. Стойност е, когато си част от успешното професионално развитие на хора и си дал безкористно своите знания и умения. Стойност е, когато създадеш невероятен, сплотен екип! Стойност е, когато  помагаш на клиент да намали разходите си, да реши свой проблем, необходимост, да подобри производителността и ефективността си, да подобри преживяването на неговите служители и клиенти. Стойност е, когато се грижиш за околната среда като имаш ясна стратегия и изпълняваш план за кръгова икономика и намаляване на негативния ефект върху природата 

 

Q : Сподели ни най-ценния урок, който сте научили през годините?

Елена: Винаги, когато трябва да взимам трудно решение се опирам на личните си ценности и ценностите, възприети от компанията ми. Този модел никога не води до грешни решения.

В по-генерален план: Често в забързаното ежедневие и множеството задачи, проекти и планове забравяме, че всъщност всеки ден е дар и основния приоритет е да бъдем добри един към друг и да се грижим за планетата, на която живеем.

 

 

Q: Каква е Вашата корпоративна социална отговорност?

Елена: Корпоративната ни социална отговорност е заложена в нашата визия, и е в следните 5 направления:

 • Подкрепа за здравословен и висококачествен живот на обществото ни
 • Осигуряване на социална безопасност и сигурност – увеличаване на безопасността и сигурността на работното място в нашата компания и при клиентите ни, сигурност и безопасност на продуктите и услугите ни
 • Използване на лимитираните ресурси ефективно – промотиране на ефективно използване на ресурсите в цялата верига на доставки, осигуряване на това ефективно използване и при нашите клиенти и доставчици
 • Адресиране на климатичните промени – намаляване на CO2 емисиите и работа с нашите клиенти и доставчици за цялостно намаляване на вредните емисии в обществото
 • Подобряване на професионалното представяне и корпоративната динамика – осигуряване на работна среда, която повишава продуктивността, осигурява време за иновации и окуражава хората да преуспяват

Разполагаме с множество награди от авторитетни външни организации за корпоративна социална отговорност.

Имаме стратегия и план, който устойчиво изпълняваме и правим всичко възможно да сме по-добри в тази област.

 

 

Q: Кое е най-интересното и забавно благотворително събитие, което сте организирали или в което сте участвали?

Елена: Най-забавното ни благотворително събитие бе да организираме търг, като всеки сготви нещо вкусно, което да е предмет на търга. В готвенето се включиха почти всички от екипа ни и всички в наддаването. Личното удовлетворение бе безценно. Събрахме сериозна сума, която дарихме на фондация „За нашите деца“.

Друга наша инициатива, която много харесвам е доброволен труд, на всеки наш колега, който желае да се включи. Така помагахме на възрастни хора и изчистихме парк „Камбаните“.

 

 

Q: Как избирате коя кауза да подкрепите?

Елена: Каузите оценяваме по следните критерии:

 • Съответства ли на ценностите ни
 • Какъв е ефекта от кампанията и допринася ли тя за изпълнение на плана ни за корпоративна социална отговорност
 • Какви са ни алтернативите и коя е с най-голяма добавена стойност
 • Можем ли да си позволим участието в дадена кауза

Q: Защо избрахте да застанете зад „Операция: Плюшено Мече“ и Менторската програма „Скритите таланти на България“?

Елена:Операция: Плюшено Мече“ избрахме, защото ни докоснахте душите! Защото каузата ви е достойна и доблестна за уважение! Разбира се по всички изброени критерии по-горе бяхте предпочитания партньор. Визията и мисията ви напълно съответстват с нашите ценности. Включихме се с най-голямо удоволствие в програмата „Скритите таланти на България“, защото вярваме, че всяко дете трябва да има възможността да развива таланта си, да получи професионално съдействие и менторство и така повече увереност в собствените си възможности!

 

Q: Какви са мечтите Ви за 2023 година?

Елена: Мечтата ми за 2023 г – да е МИР по света и да спрат паднемиите. Всички останали мечти, ще се постарая да постигна 😊

 

Скъпи приятели от Konina Minolta, благодарим Ви, че повярвахте в нашата кауза, нашия екип и талантливите деца, с които работим! Благодарим Ви за гласуваното доверие и подадената ръка! Благодарение на Вас, ние ще продължим да съществуваме и да се борим за един по-добър живот за тези деца още една година! Благодаря Ви, че станахте наши герои!

 

Ако и Вие сте компания-професионалист и искате да станете част от „Златният кръг“, ни пишете на info@plushenomeche.org.