Еко България подава ръка на екипа ни за 2023!

През зимата на 2020 ние от „Операция: Плюшено Мече“, притиснати от пандемията и несигурността, която я съпътства, стартирахме „Златният кръг“ с надеждата да спасим екипа си от изчезване.

 

„Златният кръг“ е общност от компании-професионалисти, които знаят важността на екипа, който стои зад всяка кауза и успеха й и са готови да подкрепят този екип, за да продължи да съществува доброто, което той твори.

 

Всяка компания от „Златният кръг“ дарява за административните разходи на екипа ни, за да продължим да съществуваме като екип и организация и да се борим за бъдещето на талантливите деца в неравностойно положение, с които работим целогодишно.

 

Срещаме ви с ЕКО България – един от тазгодишните герои от  „Златният кръг“ на корпоративните ни дарители. 

 

Q: Разкажете ни малко за Вашата дейност, екип и ценности?

ЕКО: ЕКО България оперира на българския пазар вече 20 години, като основната ни дейност е свързана с търговия на едро и дребно с горива, масла и друг тип нефтени продукти. Компанията реализира дейността си посредством своите близо 100 обекта в цялата страна. Екипът ни е силно ангажиран в различните каузи и инициативи, които подкрепяме, с осъзната отговорност към обществото и околната среда. Работим в посока споделяне и предаване на тези вярвания и нагласи и към по-малките. Ангажираме децата на нашите колеги и им предоставяме възможност да участват и да помагат на хора в нужда. 

 

Q: Какво е най-важното за Вас във Вашата работа?

ЕКО: За нас като компания основни ценности са сигурността и безопасността, да имаме добавена стойност за нашите клиенти, да сме отговорни към околната среда и обществото, да инвестираме в устойчиво развитие, да спазваме високи стандарти на управление и професионализъм. 

 

 

Q : Сподели ни най-ценния урок, който сте научили през годините?

ЕКО: Един от най-ценните уроци е, че както хората, така и компаниите биват съдени по действията им, а не по това, което казват, че правят. За това с нашите действия искаме не само да помогнем, но и да дадем пример за подражание, да вдъхновим колегите си, да покажем на децата си и да привлечем повече привърженици за каузите, които подкрепяме.

 

 

Q: Каква е Вашата корпоративна социална отговорност?

ЕКО: Групата има строги политики и стандарти по отношение на корпоративната социална отговорност. Основните направления,  в които всички държави, в които групата оперира, са каузи свързани с безопасността на пътя, образование, зелени инициативи в посока опазване на околната среда и енергия от възобновяеми източници и спорт. Разбира се, една от най-важните посоки е да участваме в каузи, които активно подпомагат най-уязвимите групи в нашето общество. Стремим се да предоставяме постоянна подкрепа през цялата година, най-вече там където бихме могли да бъдем най-полезни и да имаме най-голямо положително влияние.

 

Q: Кое е най-интересното и забавно благотворително събитие, което сте организирали или в което сте участвали?

ЕКО: Безспорно за нас беше много емоционално да подкрепим каузата на “Операция: Плюшено мече” и да видим с каква готовност се включиха нашите деца! Друго много интересно събитие, което организираме вече 10-та поредна година е Училище за мотористи в Серес. Инициативата е свързана с повишаване на знанията и уменията, на мотористите с цел тяхната по-висока безопасност на пътя. Училището е организирано с помощта на нашият многократен шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой, който също ни помага да придадем гласност и да призовем за повече внимание към нашите деца на пътя, чрез съвместни видео послания в социалните мрежи.

 

Q: Как избирате коя кауза да подкрепите?

ЕКО: Каузите, които подкрепяме най-често са свързани с подпомагане на най-уязвимите групи в обществото и с повишаване на сигурността на пътя. За нас е важно да знаем, че сме полезни и да сме уверени в резултатите. Допълнителни критерии при избора на кауза са ефективност и видими резултати от нашата подкрепа, прозрачност на изразходените средства и не на последно място, ние искаме нашите служители да припознаят инициативите, в които участваме като техни, а не само на компанията. Така знаем, че освен труд и средства, сме вложили сърце и душа.

 

Q: Защо избрахте да застанете зад „Операция: Плюшено Мече“ и Менторската програма „Скритите таланти на България“?

ЕКО: Като компания и като екип се възхищаваме много на Вашата организация и доброто, което правите. За нас е истинско удоволствие да подкрепяме каузи като „Операция: Плюшено Мече“, с които споделяме еднакви ценности и заедно с които можем да зарадваме и подобрим поне малко ежедневието на други хора.

 

Q: Какви са мечтите Ви за 2023 година?

ЕКО: Да имаме възможността да подкрепяме всички инициативи/каузи, в които вярваме и да продължаваме да правим добро и да връщаме обратно на обществото.

 

Скъпи приятели от Еко България благодарим Ви, че повярвахте в нашата кауза, нашия екип и талантливите деца, с които работим! Благодарим Ви за гласуваното доверие и подадената ръка! Благодарение на Вас, ние ще продължим да съществуваме и да се борим за един по-добър живот за тези деца още една година! Благодаря Ви, че станахте наши герои!

 

Ако и Вие сте компания-професионалист и искате да станете част от „Златният кръг“, ни пишете на info@plushenomeche.org.