Творците на домове от Code ROUGE спасиха нашия дом!

 

През зимата на 2020 ние от „Операция: Плюшено Мече“, притиснати от пандемията и несигурността, която я съпътства, стартирахме „Златният кръг“ с надеждата да спасим екипа си от изчезване. „Златният кръг“ е общност от 13 компании-професионалисти, които знаят важността на екипа, който стои зад всяка кауза и успеха й и са готови да подкрепят този екип, за да продължи да съществува доброто, което той твори. Всяка компания от „Златният кръг“ дарява конкретна сума за административните разходи на екипа ни, за да продължим да се борим за бъдещето на талантливите деца в неравностойно положение, с които работим целогодишно.

 

Днес ще Ви представим строителите на мечти – Code ROUGE. Те са поредната компания-професионалист, която се присъедини към „Златният кръг“ и спаси нашия екип. Днес Ружа Стойкова – основател и главен интериорен дизайнер на Code ROUGE ще ни разкаже как детските мечти могат да станат реалност и какво е да даряваш хората с мечтания им дом. 

 

Q: Разкажете ни малко за Вашата дейност, екип и ценности?

Ружа: Когато бях малко момиченце на 8, направих интериорен макет на къща с размер 80 на 80, за да си играя с нея. Това беше светлината, която озари моите мечти и макар дълго да бягах от това като сериозен ангажимент, защото беше просто забавление, когато станах на 28 съдбата превърна играта ми в бизнес. Повече от 26 години играя тази мечта.

 

Днес имаме реализирани над 3 500 интериорни проекта, с които се гордеем и можем да споделим много личен опит. Чувствам се благословена с хората, които са последвали идеите ми сега и през годините и са останали, за да променяме и правим света едно по-добро място за живеене.

За всички нас от екипа на Code Rouge всеки нов проект е едно ново начало и възможност да направим още няколко човека щастливи, когато се приберат у дома или излязат да се забавляват с приятели.

 

 

Q: Какво е най-важното за Вас във Вашата работа?

Ружа: През годините съм имала различни цели и търсения относно интериорния дизайн и актуалността на това, което създаваме и развиваме. Това, което винаги ми е давало насърчение в трудните дни или обърканите ситуации е било очакването на крайния момент, когато нашият клиент прекрачи прага си и лицето му бъде озарено от топла светлина. В този момент сърцето ми винаги се е изпълвало с удовлетворението от добре свършената работа.

 

Caption: Dibla Design Awards 2019 – награда за най-добър реализиран проект в категория „Ресторанти“

 

Q: Споделете ни най-ценния урок, който сте научили през годините?

Ружа: Когато човек има динамичен 30-годишен опит със сигурност е получил много и безценни уроци по пътя си. Този, който за мен е истински безценен е свързан с оценката и отношението ми към ситуациите в живота ми. Въпросът е през каква перспектива решаваш да погледнеш определени обстоятелства и да оценяваш хората около себе си. Когато имаме ясното усещане, че всичко преминава, ние не му даваме прекалена тежест и съответно можем с лекота да решим иначе заплетени казуси. С две думи, вярно е, че всичко е „игра” и е добре да се забавляваме в нея.

 

 

Q: С каква насока е Вашата корпоративна социална отговорност?

Ружа: Лично аз имам семейна обвързаност със социалната отговорност, защото това винаги е бил приоритет в семейството ми. Каузите, които избираме да подкрепим са изключително разнородни. Включваме се в кампании на организации като Вашата, Ротари клуб, местни инициативи, SOS детcки селища, които подкрепяме от 14 години. Подпомагаме и образованието на няколко деца в Африка. Имаме разработени инициативи свързани с възрастни пенсионери в местните клубове. Общо взето в различните периоди се включваме в разнородни каузи.

 

Q: Кое е най-интересното и забавно благотворително събитие, което сте организирали или в което сте участвали?

Ружа: Най-забавното благотворително събитие, което ние сме организирали е било за набиране средства за пенсионери летци, които сами изнесоха цялостно представление, изигравайки и разказвайки интересни случки от практиката си. Прожектираха ни стари филмови ленти, свързани с професията им и оставиха без дъх всички присъстващи. И всичко това беше в партньорство с ученици от икономически техникум Бургас, които бяха реално ангажирани с целият проект, продължил около 6 месеца. Водеха възрастните хора на различни мероприятия или на разходки, като взаимно се укрепваха. Беше много интригуващо да се види как хора в тази възраст могат да се забавляват, така както най-вероятно са пропуснали в младите си години. 

 

 

Q: Защо избрахте да застанете зад „Операция: Плюшено Мече“ и Менторската програма „Скритите таланти на България“?

Ружа: Проектът „Скритите таланти на България” е изпълнен със смисъл, който отразява една древна поговорка: „Научи човека да лови риба, той сам ще си я хване.” Цялостната концепция на проекта е изключително благородна и бих казала жизнено необходима. Този проект решава доста сериозни чисто човешки въпроси, а част от тях са и от съществено обществено значение. Амбициозен план, който има бъдеще и нужда от разбиране и подкрепа.

 

Caption: За пореден път екипът на Code ROUGE ни подкрепя като си подари календари с илюстрации на един от нашите даровити младежи в неравностойно положение.

Q: Какви са мечтите ви за 2021 година?

Ружа: В тези толкова странни и променящи се обстоятелства си мечтая за една изпълнена година, която да ни научи да работим за мечтите си на момента, а не да ги отлагаме за по-добро време.

 

Скъпи приятели от Code ROUGE, благодарим Ви, че повярвахте в нашата кауза, нашия екип и талантливите деца, с които работим! Благодарим Ви за гласуваното доверие и подадената ръка! Благодарение на Вас, ние ще продължим да съществуваме и да се борим за един по-добър живот за тези деца още една година! Благодаря Ви, че станахте наши герои!

Ако и Вие сте компания-професионалист и искате да станете част от „Златният кръг“, ни пишете на info@plushenomeche.org.