Основателят на “Операция Плюшено Мече” е в топ 10 на “Най-изявените млади личности”

Честит ден на детето! На този ден си пожелаваме хората в нашата държава да се взират по-малко в себе си и повече в децата на България!

Ние от НПО “Операция Плюшено Мече” с гордост Ви съобщаваме, че вчера Михаела Стойкова, основател и ръководител на организацията, получи приз на Церемония по награждаване на “Най-изявените млади личности” на JCI Bulgaria в категорията “Хуманитарно и доброволческо лидерство и постижения”.

Част от членовете на журито за тази година бяха:
Росен Плевнелиев – Президент на Република България 2012-2017
Светлин Наков – Основател на SoftUni
Росен Цветков – Журналист в BTV<
Георги Богданов – Изпълнителен директор на “Национална мрежа за децата” и още 26 изключителни личности от България.

“Повече от 80 кандидатури бяха подадени в четвъртото издание на конкурса „Най-изявените млади личности на България“, който се организира от Junior Chamber International – България (JCI България).

25 изявени експерти в различни области като политика, здравеопазване, журналистика, неправителствен сектор и наука ще определят тазгодишните десет победители.

„За мен е изключителна чест да бъда член на журито. Щастлива съм, че в България има толкова амбициозни млади хора със смели идеи и желание да направят света по-добро място“, споделя д-р Елиза Георгиева, учредител на Фондация „Св. Иван Рилски“.

Конкурсът е част от световноизвестния проект The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”) и се провежда в над 100 държави. Процесът по кандидатстване и отличаване на ТОП 10 на „Най-изявените млади личностни на България” протича в 3 етапа: номиниране на кандидати, административна оценка и групова оценка на журито. Победителите ще представят България на международния конкурс в Индия.

След етапа на административна оценка вече са известни двадесетте млади личности между 18- и 40-годишна възраст, които ще се състезават за отличие в десетте категории:

  1. Бизнес, икономика и/или предприемачество;
  2. Политика, право и/или постижения в държавната администрация;
  3. Академични постижения или лидерство;
  4. Културни постижения;
  5. Морално лидерство и/или защита на околната среда;
  6. Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;
  7. Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;
  8. Научни и/или технологични разработки;
  9. Личностно развитие и/или постижения;
  10. Иновации в медицината.”

Текст: Наука OffNews

Това постижение не е плод на труда на един човек, а на армия от стожери на доблестта и добротата, които с личен пример променят статуквото!

Зад тази награда стоят труда, любовта, себеотдадеността, безкористността и усилията на многоброен екип от цялата страна, който мечтае и се бори за бъдещето на българските деца.

Истината е, че сме едва в началото – пред нас има дълъг и неравен път, с много битки и надяваме се много победи за българските деца! Ако сме благословени, ще видим промяната в нашето време, ако не, то поне ще сме построили част от пътя, за тези, които ще продължат нашето дело!

Огромен поклон и сърдечна благодарност към всеки един от Вас, който е допринесъл с малко или много, защото това дело и това признание е за всички нас! <3

Снимки: Media Cafe и JCI TOYP 2018