SoftUni и Операция Плюшено Мече – това е началото на едно прекрасно партньорство!

Тази година страхотният екип на SoftUni се присъединява към голямото семейство на НПО „Операция Плюшено Мече“. Може би ни познавате като Българският Дядо Коледа – нашият екип вече от 10 години сбъдва коледните желания на деца и младежи в неравностойно положение от цялата страна. От 3 години оперираме на национално ниво, като всяка година посещаваме между 7 000 и 8 000 деца и младежа, лишено от родителски грижи, в риск, с увреждания, от социално слаби семейства и възрастни с умствени увреждания и им носим желания от тях НОВ подарък за Коледа, благодарение на над 20 000 дарителя от страната и чужбина. Всеки декември екип от 200 доброволеца обикаля всичко 28 региона и посещава над 100 града и села. За 10 години сме раздали над 30 000 подаръка.

Желанието ни да сме част от живота на тези деца не само по празниците, а през цялата година даде старт на целогодишната менторска програма „Скритите таланти на България“. И така с разрастване на нашето дело и неговата важност, все повече хора се присъединяват към вълната от добрина, която залива страната!

Когато те чуха, че имаме спешна нужда от обновяване, актуализиране и оптимизация на сайта www.plushenomeche.org, веднага ни се притекоха на помощ и благодарение на дългогодишния им опит и умения в IT сферата, преобразиха визията и функционалността на сайта за по-малко от две седмици и то напълно безвъзмездно.

С всяка изминала година срещаме все повече добри хора и компании, които вярват в нашата мисия, споделят нашата силна мотивация да подкрепят българските деца и младежи в неравностойно положение и искат да са част от това дело. Такива са и нашите приятели от SoftUni. Предстоят ни още изненади в сайта и изключително интересни съвместни проекти и събития с тях.

Специални благодарности на Валентин Димитров, който ръководи целия проект и на Александър Панайотов, който е отговорен за новата визия и безупречно изпълнение.