info@plushenomeche.org

Home

HTB Daniel BG

ХУДОЖНИКЪТ ДАНИЕЛ

„Дани от малък рисува комикси и картини…творбите му бяха забелязани и от утвърдени творци.“

Мечтае да стане известен художник
Кандидат-студент за Националната академия по изкуства
Ученик на Веселин Нацин
Многобройни спечелени конкурси
Корпоративен ангел

Дани живее в Брегово и един от новите участници в “Скритите таланти на България”. Той е самороден талант.

“Дани от малък рисува комикси и картини, включително и в стил „меха манга“. Наскоро разкри таланта си и за училищната общност. На организирана от училището изложба за деня на християнското семейство, творбите му бяха забелязани и от утвърдени творци.

Известната българска писателка Елена Павлова, прояви интерес и му изпрати два от своите разказа за изработката на илюстрации към тях. Даниел е поканен също така и от млада поетеса и писателка – Жасмина Бушева, за участие в неин проект за книга с тематика от славянската митология.

Ученикът има и редица постижения в конкурси, както на училищно, така и на национално ниво. Последното му участие е свързано с Национален конкурс „Бог е любов“.”

– Госпожа Панова, класен ръководител

Фотограф: Мануел Киров

ПОРТФОЛИО
СВИДЕТЕЛСТВА

„Желанието на Даниел да рисува и да се развива в сферата на изобразителното изкуство е огромно. Моята задача е да го запозная и подготвя в основите на рисуването, така че той да има възможност да продължи пътя си във висше учебно заведение. Развива се успешно, има нестандартно мислене.“

Веселин Нацин, известен художник и преподавател

„С Даниел започнахме, с малки и бавни крачки, да вървим по пътя на мечтите. Всяка малка крачка го приближава към целите и му дава време да осмисли бъдещите препятствия и успехи. Когато се запознахме, Дани рисуваше с химикал върху учебната си тетрадка – сега той прави блиц скици на модел с молив в размер А3, пластики от глина и мечтае да намери своето място в университет.“

Мартин Георгиев, ментор на Даниел 

Дари

Банкова сметка:

Сдружение “Операция Плюшено Мече”
Банка: UniCredit Bulbank
IBAN: BG15UNCR70001522802121
BIC: UNCRBGSF